Microsofts Cortana träffar Frankrike, Tyskland, Italien och Spanien, komplett med “lokal chitpratstund”

Cortana har anlänt i nya betesmarker. Microsoft Microsofts Cortana har lära sig några nya språk.

Cortana ‘: Mer om Microsofts nästa generations personlig assistent, sex Klick: Nyttiga och roliga saker du kan göra med Cortana på Windows Phone, Cortana integration med Windows Threshold “sägs vara ute mer troligt, Microsoft lägger Cortana stöd till Dynamics CRM 2015

Windows Phone personlig assistent har släppts som en alfa i fyra nya europeiska länder – Frankrike, Tyskland, Italien och Spanien – Microsoft meddelade på fredagen. Cortana finns nu i alla kontinentens största marknader, det släpptes i Storbritannien tidigare i år.

Cortana kommer att göras tillgängliga i dessa länder som en del av Windows Phone Developer Preview Program för att bidra till att förbättra Cortana förmågor i varje av de nya språken innan en bredare lansering.

Smartphone beslutsfattare ser att röststyrning och personliga assistenter för att göra deras hårdvara som sticker ut. Men alla röst styrsystem skapade lika?

På grund av dess alfastatus i de fyra marknaderna kommer Cortana inte ha samma funktioner som dess beta kusin – flygning spårning kommer inte att vara tillgängliga i Frankrike, Tyskland, Italien och Spanien, till exempel.

Dock säger Microsoft har anpassat produkten för att passa sina nya lokaler – inklusive att lägga “lokal chit chat och skämt” och information från fotbollsligorna i länder, däribland Tyskland Bundesliga och spanska La Liga.

“Vi har också arbetat hårt för att skräddarsy Cortana personlighet i varje … att göra henne mer lokalt och kulturellt relevant (dvs. se till att hon passar in!),” Sade Microsoft.

För nu är Cortana endast tillgänglig på Windows Phone 8.1, även om det har förekommit rykten om att Microsoft kan se att expandera personen digital assistent till andra operativsystem i framtiden. Över hela Europa, är Windows Phone tredje placerad smartphone OS, med 8,7 procent av den totala marknaden, enligt analytiker Kantar Worldpanel Comtech. I både Frankrike och Italien, är dess marknadsandel i tvåsiffriga tal.

Cortana släpptes i början av året i USA, med lansering i Australien, Kina och Indien efter inte långt efter.

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Cortana

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien