Obama kranar ex Google ingenjör att leda regeringen tech översyn

Vita huset har anställt ett team av digitala experter för att se över USA: s regering webbplatser och infrastruktur för att undvika framtida katastrofer som liknar HealthCare.gov systemet.

Den amerikanska regeringen meddelade skapandet av laget döpt till “US Digital Service” på måndag, enligt Associated Press. Laget, körde av ex-Googler Mikey Dickerson, kommer att fokusera på att uppgradera myndigheters hemsidor, underliggande IT-infrastruktur och även att göra offentliga webbplatser mer konsumentvänlig.

Dickerson klev in förra året efter att ha tagit en paus från Google, och övervakade fixar till den katastrofala HealthCare.gov webbplats. Webbplatsen var full av fel vid lanseringen som orsakade kaos som amerikanerna försökte att ansluta sig till Obamacare, vilket leder till det system som stämplas som “oacceptabelt”, av president Obama och en träff trupp av tekniska experter som utarbetats för att korrigera den underliggande koden av sjukförsäkrings inskrivning portal. Dickerson, en före detta Googles webbplats tillförlitlighet manager, var en del av lösningen.

I ett uttalande sade Dickerson

Jag är glad för möjligheten att flytta fokus i regeringens IT-leverans från överensstämmelse med större effekt och tillgodose behoven hos verkliga medborgare. Vi kan göra tjänster mycket mer effektivt och kostnadseffektivt med bättre användning av teknik.

US Digital service team kommer att försöka få statliga system i linje med den privata sektorn, och kommer att “samarbeta med federala myndigheter för att identifiera och åtgärda brister i sin förmåga att utforma och driva kundinriktade tjänster”, enligt AP.

Amerikanska tjänstemän säger att laget kommer att börja med en personalstyrka på 25, och en del av de nyanställda kommer att vara utanför regeringssfären. Enligt New York Times, kommer lagets omedelbara fokus ligga på att genomföra snabb triage och fixa tjänster som används av allmänheten på en daglig basis.

Vi försöker också att få framför dessa saker mer i framtiden, “fd Google ingenjör sa,” att göra strejken laget mindre nödvändigt i framtiden.

Dock kommer lagets budget vara liten eftersom de måste dra nytta av budgetanslag redan fastställts för innevarande år. Dickerson team kommer att ha $ 3.000.000 till sitt förfogande, även om de har begärt $ 13 miljoner till delas av nästa års budget.

Dessutom har Vita huset också släppt ett utkast till Playbook av bästa digitala metoder för amerikanska myndigheter att förbättra befintliga tjänster.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

USA brottsbekämpande kasta nätet bedragare bakom galler

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

FBI upptäcker överträdelser i amerikanska system statliga röst

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, Security, USA brottsbekämpande kasta nätet bedragare bakom galler, säkerhet, FBI upptäcker överträdelser i US statligt röstning