Office Professional 2003 Beta 2 Review

Kanske att mildra allmänheten clamoring, eller att träna vissa utvecklings veck, har Microsoft släppt en publik beta av sin populära Office-paketet. Vår första bedömning? Som i Office XP, sviten mest framträdande förändringarna riktar den professionella marknaden. Visserligen Microsoft har förbättrat en del av Office 2003 applikationer, lägga små förbättringar såsom Outlook bättre e-posthantering och skräppostfiltrering. Men de flesta av Office 2003: s förbättringar gynnar storskaliga installationer. Företags intranät kommer att få en hel del av sviten nya XML integration, vilket underlättar flytta information från ett program till ett annat, och dess förstärkt upp samarbetsfunktioner. Företagskunder kanske vill ge denna beta en körning. Men, om inte mycket förändras med den slutliga utgåvan kommer konsumenterna inte mycket anledning att uppgradera.

Inställning och gränssnitt, Innan du kan prova Office 2003 beta, måste du få det på din dator. Tyvärr, för de av er med äldre datorer, denna publik beta kommer bara installeras på datorer som kör Windows 2000 eller XP. Som lämnar ut alla som använder Windows 95 eller 98 – men, för att vara rättvis, är det möjligt att de äldre operativsystem inte kan köra Office 2003 på rätt sätt. Om du kör en föredragen OS, gör dig redo att betala fraktavgifter för nya beta – officiell betatestare får skivorna gratis. Obs: vi rekommenderar inte att installera beta kod, gör det på egen risk, Installation av Office 2003 beta tar dig genom den numera välbekanta produktaktiveringsprocessen, först sett i Office XP, som låser sviten till en stationär och en. bärbara datorn. Men eftersom Office 2003 bygger på Windows Installer 2.0, behöver du inte att starta om maskinen efter processen är klar, som i tidigare upplagor av sviten. Vi gillar det,. Som vanligt kan du välja vilka program att sätta på din hårddisk, rensa ut de verktyg och funktioner som du inte behöver. De flesta nya förbättringar Office 2003 installationsprocessen påverkar endast stora organisationer distribuera sviten. Företagsanvändare som installerar från antingen CD eller från en nätverksenhet kan skapa en lokal cache av installationsfilerna så att de kan genomföra framtida förändringar – att lägga ett verktyg eller program inte har installerats första gången, säger – utan CD- eller tillgång till nätverket,. gränssnitten för Office 2003 ansökningar har antingen förändrats mycket, några eller ingen, beroende på program. Outlook 2003 har tydligt fått störst översyn, med en helt omarbetad förhandsgranskningsfönstret (numera läsfönstret) som visar dubbelt så mycket av ett meddelande, anpassade sökmappar och förmågan att visa två kalendrar sida vid sida,. Andra tillämpningar, såsom som Word, är mer eller mindre densamma som sina föregångare. Word verktygsfält och åtgärdsfönster, till exempel, ser lite flashier och mer färgglad än i tidigare versioner, men det är den största förändringen. Det finns bara en ny gränssnittselement att notera: att göra digitala dokument lättare att läsa, läsning läge (aktiveras med knapp i verktygsfältet Start Reading) försök att formatera dina dokument att se ut utskrivna sidor – lite som Adobe Acrobat. Men i läsläge, till skillnad från i Acrobat Reader eller fd Förhandsgranskning, dina dokument förblir redigerbara. På en LCD-skärm, ser lika tydligt som kan vara text – det är bra för att surfa långa dokument.

Funktioner, som varje iteration av Office, sport denna nyaste upplagan en mängd förbättringar och tillägg. Men det är klart att byrån har mognat tillräckligt för att nya inte nödvändigtvis bättre – åtminstone för hem och småföretag,. Microsoft gör en stor sak av den förbättrade funktionaliteten i Outlook, med goda skäl. Även Outlook är inte det perfekta e-postklient och schemaläggare, är denna version betydligt lättare att använda och levereras med en uppsjö av nya funktioner. Nu kan du gruppmeddelanden och svar i en lång back-och-tillbaka utbyte så att du kan enkelt se det senaste meddelandet eller svara på ett meddelande i tråden. Förmågan att flagga meddelanden med ett enda klick (något Outlook Express redan gör) gör det enkelt att markera viktiga meddelanden. Och bäst av allt, kan du anpassa Outlook sökmappar för att skapa nya vyer, såsom förra veckans Mail eller Mail Idag att skära genom röran genom att visa endast meddelanden med vissa egenskaper, såsom flaggor. Dessutom ger Outlook nya Läsfönster dig mer utrymme att läsa meddelanden än tidigare Outlook-versioner gjorde. Om de tre vertikala rutor känner lite trångt, kan du anpassa Outlook gränssnitt för att sätta läsfönstret på botten, som i Outlook 2002., Äntligen innehåller Outlook slutligen anti-spam åtgärder, inklusive en inbyggt filter och förmåga att bygga eller ens import listor över accepterade (vitlista) och skräppost (svartlista) domäner. I version 2003, Outlook identifierar inte bara e-post som skräppost, det kastar automatiskt att skräp i en ny skräppostmapp (eller, om du vill, kommer Outlook automatiskt radera den). Tidigare prognos iterationer gjorde du skapa regler för att hantera inkorgen – en verklig smärta i nacken. Men i vår korta tid med Outlook anti-spam filter, fångade det bara ungefär en tredjedel av skräppost. Det är bättre än ingenting, men vi vill att möjligheten att blockera olika språk och teckenuppsättningar,. Word innehåller nu ett format-låsfunktion så att du kan låsa alla dokument formatering och stil eller begränsa antalet formatmallar andra kan tillämpa – skapa, i huvudsak en mall. Detta bör tilltala företag som vill att alla officiella handlingar har samma utseende och känsla. PowerPoint och Access erbjuder nu upp Smarttags också – de ibland-irriterande (men oftast praktiskt) ikoner som visas automatiskt för att markera sådana saker som adresser, namn och andra utvalda data som Excel och Word har gjort i det förflutna,. Dessutom de vanliga misstänkta, två helt nya program, som Microsoft kan slutligen sammanställer den slutliga Office, har kommit in i Microsoft verktygslåda. OneNote, en potentiellt oumbärlig anteckningar och inspelningsprogrammet, kommer att tilltala alla typer av bärbara tagare, från studenter till personliga assistenter. Infopath, tidigare känd som X-Dokument, ökar möjligheten för enskilda Office-program för att samla in och dela data via kompatibla servrar; Den största Office 2003 förbättring spelar endast till företagets publiken. Bättre XML integration för företag som i allt högre grad använder XML-standarden till importera data från avlägsna källor, såsom affärsprocesser eller online informationstjänster. Office XP-program som erbjuds liknande XML-stöd, men det var inte elegant genomförts – Word 2002 lagrade XML-dokument i två filer, snarare än en, till exempel. Office 2003: s kärnapplikationer – Word, Access och Excel – kan skapa dokument med hjälp av XML-data klämda från andra program eller onlinetjänster. Word, till exempel, kan ta nummer från en försäljning program som erbjuder sina data i XML-format, sedan automatiskt generera tabeller för, säg, en veckorapporten. Dessutom sparar Word 2003 XML-dokument i en enda fil,. Alla program i Office 2003 kan skapa och hantera XML-dokument och använda XML för att dela data och dokument sinsemellan. Men till slutanvändare, med eller utan att använda XML är verkligen inte en fråga, är XML sömlöst integreras i enskilda program. Om ditt företag är beroende av XML för informationsutbyte, å andra sidan, kanske du kan trimma en tid producera dokument eller kalkylblad. Med Infopath kan företag använder XML för datainsamling och gruppera funktioner för att skapa interaktiva undersökningar och former för insamling och hantering av data. Till exempel kan en postrummet använda Infopath-formulär för att samla in och dela inventeringsdata. Naturligtvis, denna förmåga inte så stor roll för de flesta konsumenter och små eller hemmakontor,. Under årens lopp, Microsoft Office har gradvis blivit mer Internet-medvetna också. Office 2003 fortsätter den traditionen genom att lägga till fler på nätet samarbetsverktyg. Den nya Sharepoint Team Services 2.0 (som fungerar bort av ännu-outgivna Windows Server 2003, Internet Information Services (IIS) och SQL Server) har ett dokument arbetsyta där anställda dela dokument med medarbetare. Sharepoint erbjuder också en ny möten arbetsyta för att genomföra online-presentationer, dela mötesprotokoll och åtgärdspunkter och hantera alla material och uppföljningsåtgärder.

Service och support, här betaversionen av Office 2003 är en mycket bättre stöd än de flesta pre-release programvara. Men enligt Microsofts traditionella inställning till betaversioner, behöver du inte få telefonen eller e-stöd en-till-en du skulle med en utsläppt produkt. Du kan dock, tillgång nyhetsgrupper från Microsofts webbplats, där andra betaanvändare umgås, och ansluta till beta Office Web site, där du kan hämta mallar och läsa artiklar. När sviten rullar officiellt ut, kommer den vanliga överflödet av Microsofts supportalternativ, inklusive en förstklassig kunskapsdatabas och dyra telefonsamtal, spelar in,. Office Pro 2003 inte debut någon ny fix-it har men behåller hjälp menyn söka efter uppdateringar och Identifiera och reparera funktioner, som går på nätet och söka efter uppdateringar eller patchar och reparera eventuella skadade filer. Vi skulle vilja se Office bli en del av Windows Update process, som automatiskt skannar din dator och rekommenderar uppdateringar, så att vi inte skulle behöva gå två ställen – en att lappa Windows till en annan fix Office. Ack, som inte kommer att hända i det här numret.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator