Utländska operatörer får bjuda solo för Indien 2G

Den indiska regeringen har beslutat att tillåta utländska företag att lägga bud i kommande 2G spektrumauktioner på egen hand utan att behöva partner ett lokalt företag, och hoppas att detta kommer att öka deltagandet i processen.

Nuvarande regler för sektorn förbjuda utländska företag från att äga mer än 74 procent av en indisk Telco, men myndigheterna inte insistera på att upprätthålla detta som en förutsättning för att delta i auktionen, sade en högt uppsatt tjänsteman telekomavdelning, i en rapport från de ekonomiska tiderna (ET) under helgen.

Framgångsrika budgivare kommer sannolikt att få en 90-dagars fönster för att introducera en inhemsk partner och uppfylla sektors mössa, sade samma tjänsteman. Han tillade att detaljer skulle ingå i informationsmemorandum som kommer att spridas till alla berörda parter om 27 augusti.

Nyheten kommer att vara ett lyft för utländska företag såsom norska Telenor, som har låsts i en bitter tvist med sin nuvarande lokal partner, mäklarfirma Unitech, i sin joint venture Uninor,. Telenor har drivit på, auktion av leden företagets tillgångar, mot önskemål sin partner. Telenor är angelägna om att göra det, och migrera sin verksamhet till ett nytt bolag för att börja om på nytt, eftersom Uninor s 22 teletillstånd var bland de 122 totalt som, återkallas av Högsta domstolen i februari,. Högsta domstolen i Indien hade härskat i februari att regeringen hade, gjorde en felaktig utfärdande 2G-licenser, på en först till kvarn-först till kvarn, mitt anklagelser om korruption av telekomminister.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow