Insändare: Nej IBM-Groklaw anslutning

BREV TILL EDITOR– Groklaw s Pamela Jones svarar på SCO: s Darl McBride påstående IBM anslutning

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, stora datamängder, IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb, artificiell intelligens, IBM Watson:? Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut , CXO, IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter global business services Exec

I Dan Farber utmärkta intervju med Darl McBride, Mr McBride gjorde ett uttalande att IBM sponsrar Groklaw.

Det är inte sant, så jag uppskattar möjligheten att ange posten raka. Groklaw är min webbplats, så jag kan tala auktoritet på detta område.

Jag har inte någon koppling till IBM professionellt eller personligen. Jag har aldrig haft någon sådan koppling. Jag har aldrig ens varit inne en IBM byggnad. De har inte gett mig något ekonomiskt stöd av något slag. Inte ett öre. Inte ett löfte. Inte ett bidrag. Inte ett PIPE affär. Inte ett kuvert med pengar under bordet från en kusin. Inte en Thinkpad. Ingenting. IBM inte sponsrar Groklaw.

Jag har ingen anslutning personligen eller professionellt till Red Hat heller förresten, eller till FSF eller OSDL eller OSI. Jag har haft flera tillfällen att “tjäna pengar” Groklaw, som Mr McBride skulle uttrycka det, men jag har avböjt dessa erbjudanden, eftersom jag ville kunna rapportera sanningen – utan tryck att luta saker på något sätt. Ingen av dessa erbjudanden kommer från IBM eller Red Hat. Pengar är bra, men integritet är allt.

Groklaw är ett arbete av kärlek. SCO verkar finna det svårt att tro att jag skulle göra detta som volontär. Men jag gör. De förstår inte att vilja pool kunskap period, är lite gammaldags i sitt tänkande. Groklaw är min tack till GNU / Linux-utvecklare som gav världen ett operativsystem som jag tycker om att använda, på grund av de friheter som följer med programvaran. Groklaw är också en idé, ett innovativt försök att använda en typ av öppen källkod metod för juridisk forskargrupp, något som Internet möjliggör, och det har varit en trevlig experiment och framgångsrikt.

Varför då, gör SCO säger att IBM sponsrar Groklaw,? De gör anspråk grundar sig på det faktum att de säger IBM gav viss datorutrustning till Ibiblio en gång i tiden. Och Ibiblio värd Groklaw gratis. De har också berättat journalister som jag bor nära IBM huvudkontor. Det är allt. Det är IBM: s “sponsring”. Blink blink. Förstår?

Ibiblio värd ett stort antal platser, om tusen, inklusive den världsberömda Project Gutenberg, vissa forskningsanläggningar som dokumentera den amerikanska södern och flera Linux platser. Ibibilio är en “samarbete mellan Centrum för Public Domain och University of North Carolina”. De kallar sig “The Public bibliotek och Digital Archive.

De värd endast icke-kommersiella webbplatser med målet att göra det möjligt för grupper och individer som annars inte skulle ha råd att vara på Internet för att få tillgång. Du kan överväga att donera till Ibiblio också efter att du tagit en titt på allt de värd. Ibiblio är en nationell skatt. Jag är stolt de värd Groklaw.

Groklaw har bara värd Ibiblio sedan september, förresten. Det var redan känt innan att när det var värd RadioUserland, med början i maj, och sedan, när vi fick alltför populär, med en Groklaw läsare, som tillhandahålls gratis bandbredd eftersom han trodde Groklaw hade värde. När vi nästan smälte hans server med vår ständigt ökande trafik, frågade en annan Groklaw volontär Ibiblio om de skulle vara värd oss, och de nådigt överens. IBM visste inte om det och hade absolut ingenting att göra med det. Storföretag donera till en massa saker. Så gör stiftelser.

Miljontals läsare är nu överens om att Groklaw har värde, vilket förmodligen är vad som stör SCO och varför de verkar vara att försöka minska sitt inflytande genom gjutning ogrundade misstankar om Groklaw integritet.

biografi, Pamela Jones (känd som PJ till hennes läsare) är grundare och redaktör för Groklaw. Hon är chef för Litigation Risk Forskning för Open Source Risk Management (OSRM). Den 4 februari 2004 lanserade Groklaw Unix historia Tidslinje Project, ett samarbete för att dokumentera nästan trettio år upphovsrätt, patent och affärshemlighet historia Unix och andra immateriella föregångare till Linux.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

? IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb

IBM Watson: Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut

IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter Global Business Services Exec