Microsofts SQL Server 2014: Mer än bara i minnet OLTP

Förra året, Microsoft tjänstemän sade att nästa version av sin SQL Server-databas skulle innehålla, inbyggt i minnet online transaction processing (OLTP) teknologi. Det var allt de skulle säga på den punkten om nästa version av SQL Server.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Förra veckan företaget tjänstemän bekräftade planer på att införliva i minnet OLTP – via, en ny motor kodnamnet “Hekaton; – i nästa version av SQL Server, känd officiellt som SQL Server 2014. Men de expanderade också på några av andra funktioner som kommer att vara i den kommande frigivning.

En första gemenskaps Technology Preview (CTP) av SQL Server 2014 beror i slutet av juni 2013. Slutprodukten väntas fartyget i början av 2014. (De som är intresserade av att testa CTP1 kan registrera dig för anmälan ingen w.)

Den Hekaton i minnet kapacitet håller på design för att komplettera de befintliga in-memory data warehouse och business-intelligence (BI) kapacitet redan i SQL Server, sade tjänstemän under TechEd förra veckan.

Tjänstemän upprepade att även om Microsoft ändrar kärnmotorn kommer Hekaton teknik fortsätta att arbeta med traditionella SQL Server-tabeller, så att användarna ser prestandavinster även på befintlig hårdvara.

Med SQL Server 2012, Microsoft introducerade nya kolumn lagra funktioner i sin databas. Men den kolumnen butik var en in-memory index. Med SQL Server 2014, blir denna kolumn butik uppdateras med snabbare fråge hastigheter och större datakomprimering, vilket ger fler realtidsanalyser processkapacitet.

SQL Server 2014 också kommer att innehålla ny buffert-pool-extension stöd för solid-state-enheter, vilket möjliggör snabbare paging. Microsoft stärker sitt “AlwaysOn” teknik, även infört med SQL Server 201 2, så att den ger “affärskritisk” tillgänglighet, med upp till åtta läsbara sekundär och ingen ned tid under nätet indexering.

SQL Server 2014 kommer att backa upp enklare och sömlöst till Windows Azure, gör det möjligt för användare att säkerhetskopiera sina på plats data till molnet på en förekomst nivå för katastrofåterställningssyfte. Säkerhetskopior kan vara automatisk eller manuell, och en backup kan återställas till en Windows Azure Virtual Machine, om det behövs.

När den används tillsammans med, Windows Server Blue – en k en Windows Server 2012 R2, kommer ut senare i kalenderår – SQL Server 2014 kommer att leverera ökad skala i form av beräkna, nätverk virtualisering och lagringsvirtualisering, sade tjänstemän.

SQL Server är ett av Microsofts miljarder dollar företag. Enligt Microsoft tjänstemän, 46 procent av de databaser som distribueras över hela världen är nu SQL Server, och kunderna kör 300.000 SQL Azure-databaser i Windows Azure.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin